0512-725910

 

Akoestiek

Wat is akoestiek?

Akoestiek is het geluid dat wordt gereflecteerd door de wanden, vloer en plafond in een ruimte. Een ruimte reageert namelijk op geluid door middel van geluidreflecties. Het geluid zal kaatsvlakken tegenkomen in een ruimte. Deze reflecties zorgen voor een nagalm. Op veel plekken is akoestiek erg hinderlijk. 
 

Wat is een goede akoestiek?

Nagalm maakt dat mensen moeilijk verstaanbaar zijn en dit kan leiden tot irritaties in ruimtes waar het stil moet zijn. In zulke ruimtes moet de galmtijd beperkt worden en moeten de wanden diffuus reflecteren. Denk aan ruimtes als restaurants, kantoren, vergaderruimten en huiskamers. Wanneer er sprake is van een goede akoestiek is een ruimte galmvrij en wordt al het geluid geabsorbeerd. Dit maak het mogelijk om je volledig te isoleren van de buitenwereld. Daarnaast zwakt het geluid snel af wat leidt tot een betere verstaanbaarheid. 
 

Bekijk onze sfeerimpressie:

 

DE AKOESTISCHE SPECIALISTEN VAN NEDERLAND

Veel ruimtes in nieuwbouwwoningen, bedrijfsgebouwen, kerken en zorgcomplexen hebben het van de architect meegekregen: een klankbordfunctie. Ongewenste akoestische eigenschappen. Hinderlijke galm. Geen probleem, de akoestische specialisten van Radilux bieden altijd uitkomst.

Met meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van akoestiekverbetering is Radilux in staat om u een advies op maat te geven. Met gevoel voor design, kennis van materialen en als dealer van A-merken, zijn we in staat om het ontwerp van een gebouw te respecteren. Wat we toevoegen, is visueel minimaal of architectonisch verantwoord. Met als meest opvallende kenmerk: een totaal verbeterde akoestiek.
 

De akoestiek in uw ruimte verbeteren met Radilux

Laat de specialisten van Radilux in Drachten u adviseren over de verbetermogelijkheden op het gebied van akoestiek in uw ruimten. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies wat er moet gebeuren om de galmproblemen tegen te gaan. Leg uw probleem voor aan onze specialisten door contact met ons op te nemen. Wij zijn actief in de regio's: Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel.

 

Contact Opnemen

Telefoonnummer Radilux


orange

Contact


orange

 

Adres RadiluxTelefoonnummer RadiluxE-mail Radilux

De Boeg 9
9206 BB Drachten

0512-725910info@radilux.nl

Sitemap

Radilux Design & Solutions
decor