0512-725910

 

Akoestiek verbeteren

Wat is akoestiek?

Akoestiek is het geluid dat wordt gereflecteerd door de wanden, vloer en plafond in een ruimte. Een ruimte reageert namelijk op geluid door middel van geluidreflecties. Het geluid zal kaatsvlakken tegenkomen in een ruimte. Deze reflecties zorgen voor een nagalm. Op veel plekken is akoestiek erg hinderlijk. Akoestiek verbeteren is dan ook iets waar goed over nagedacht moet worden bij groteren ruimtes. 

Wat is een goede akoestiek?

Nagalm maakt dat mensen moeilijk verstaanbaar zijn en dit kan leiden tot irritaties in ruimtes waar het stil moet zijn. In zulke ruimtes moet de galmtijd beperkt worden en moeten de wanden diffuus reflecteren. Denk aan ruimtes als restaurants, kantoren, vergaderruimten en huiskamers. Wanneer er sprake is van een goede akoestiek is een ruimte galmvrij en wordt al het geluid geabsorbeerd. Dit maak het mogelijk om je volledig te isoleren van de buitenwereld. Daarnaast zwakt het geluid snel af wat leidt tot een betere verstaanbaarheid. Mocht de akoestiek niet goed zijn, dan is het aan te raden om uw akoestiek te verbeteren.  

Bekijk onze sfeerimpressie:

 

AKOESTIEK VERBETEREN MET DE AKOESTISCHE SPECIALISTEN VAN NEDERLAND 

Veel ruimtes in nieuwbouwwoningen, bedrijfsgebouwen, kerken en zorgcomplexen hebben het van de architect meegekregen: een klankbordfunctie, ongewenste akoestische eigenschappen of een hinderlijke galm. Geen probleem, de akoestische specialisten van Radilux is akoestiek verbeteren op het lijf geschreven.  

Met meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van akoestiekverbetering is Radilux in staat om u een advies op maat te geven. Met gevoel voor design, kennis van materialen en als dealer van A-merken, zijn we in staat om het ontwerp van een gebouw te respecteren. Wat we toevoegen, is visueel minimaal of architectonisch verantwoord. Met als meest opvallende kenmerk: een totaal verbeterde akoestiek. 

AKOESTIEK VERBETEREN KANTOOR

 De akoestiek verbeteren van een kantoor is belangrijk. In een kantoor zijn de meest voorkomende vorm van geluidsoverlast stemmen van mensen. Overleg tussen collega's of telefoongesprekken kunnen een slechte invloed hebben op de concentratie of productiviteit van andere werknemers. Ook geluiden van apparaten zoals printers, koffiemachines en airco's kunnen zorgen voor geluidsoverlast. Radilux zorgt voor de perfecte oplossing voor iedere situatie.  

AKOESTIEK VERBETEREN WOONKAMER 

Een woonkamer met grote ramen is mooi, maar zorgt ook voor veel weerkaatsing van geluid. Dit kan net als in een kantoor als onprettig worden ervaren. De akoestiek verbeteren van een woonkamer kan op verschillende manieren. Radilux helpt u graag met het vinden van een geschikte oplossing zodat u volop woonplezier kunt beleven.  

MET RADILUX DE AKOESTIEK VERBETEREN IN UW RUIMTE  

Laat de specialisten van Radilux in Drachten u adviseren over de verbetermogelijkheden op het gebied van akoestiek in uw ruimtes. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies wat er moet gebeuren om de galmproblemen tegen te gaan. Wij zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in spanplafonds en akoestische panelen. Leg uw probleem voor aan onze specialisten door contact met ons op te nemen. Wij zijn actief in de regio's: Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. 

 

Contact Opnemen

Telefoonnummer Radilux


orange

Contact


orange

 

Adres RadiluxTelefoonnummer RadiluxE-mail Radilux

De Boeg 9
9206 BB Drachten

0512-725910info@radilux.nl

Sitemap 

Radilux

Beoordeling door klanten: 4 / 5 - 1 beoordelingen
Radilux Design & Solutions
decor