panelen radilux

MDF / HDF Plafond- en Wandpanelen

Onze MDF en HDF plafond- en wandpanelen hebben wij geselecteerd op hun hoogwaardige en unieke eigenschappen. Uitstekend afgewerkte materialen met een uniek design. Ultramoderne productietechnologie garandeert schoonheid, functionaliteit, veiligheid – en langdurige tevredenheid. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes en designs. Zo is er voor iedere stijl en smaak wel een bijpassend MDF / HDF wand- of plafondpaneel te vinden!

Wat zijn MDF platen?

MDF staat voor medium-density fibreboard. Het is een samengeperste plaat van kleine houtvezels met een middelhoge dichtheid. Deze hout vezels worden op hoge druk samengeperst tot een plaat. Dit maakt dat de plaat makkelijk te bewerken is en niet snel splintert. Als bindmiddel wordt bij MDF hars gebruikt. Belangrijk om te vermelden is dat MDF geen merknaam is, maar een soortnaam. MDF wordt veel gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld meubels, omdat het een erg sterk materiaal is. U kunt MDF platen gebruiken voor zowel binnen, buiten, in vochtige ruimtes en zelfs gebruiken als brandvertragend materiaal. Dit is echter wel afhankelijk van het soort MDF. De meest gebruikte varianten van MDF zijn MDF blank, MDF lakdragend en MDF vochtwerend. 

Wat zijn HDF platen?

Naast MDF (mediumboard) bestaan er ook hardboard platen. Deze worden ook wel HDF, hard-density fibreboard) genoemd. Eigenlijk zijn HDF platen of panelen te vergelijken met MDF platen, maar zoals de naam ook al verklapt hebben HDF platen een hogere dichtheid, omdat de vezels sterker worden geperst. HDF heeft een hogere buigsterkte dan MDF en zie je vaak terugkomen in interieurbouw. Denk hierbij aan meubels, maar ook deuren, plafondpanelen, wandpanelen en meer. 

Het verschil MDF plaat en HDF plaat

HDF platen kunt u zien als een soort van doorontwikkeling van MDF met verbeterde eigenschappen. Omdat het onduidelijk kan zijn wat precies de verschillen zijn van beide soorten, hebben wij de belangrijkste verschillen voor u op een rijtje gezet:

-    HDF heeft een hogere dichtheid dan MDF
-    HDF bevat meer kleinere vezels en wordt onder hogere druk samen geperst
-    HDF platen hebben een hogere uittrekweerstand van schroeven
-    HDF platen hebben een hogere buigsterkte
-    HDF platen zijn beter te bewerken dan MDF platen

Wat is beter, MDF of HDF?

Alhoewel HDF een soort verbeterde versie van MDF is, betekent het niet dat HDF per se beter is dan MDF. Beide soorten zijn namelijk compleet andere producten en toepasbaar voor verschillende doeleinden. Het is dus niet te zeggen of HDF per se beter is voor uw project. Twijfelt u tussen HDF of MDF? Neem contact op en we adviseren u graag. 

 

Sfeerimpressie van onze MDF / HDF PANelen

MDF Radilux
MDF bestellen

De HDF plafond Panelen van Radilux

Onze HDF plafond en wandpanelen zijn speciaal ontworpen voor toepassingen in keukens en de badkamers. De panelen zorgen ervoor dat uw interieur een nieuw en fris uiterlijk krijgt. Een echte aanrader voor als u uw huis een frisse look wilt geven! De HDF panelen zijn speciaal ontwikkeld voor ruimten en vertrekken met een hoge vochtigheidsgraad. Daardoor kunnen ze in de meest extreme omstandigheden gebruikt worden.

 

Eigenschappen MDF/HDF wandpanelen

Onze MDF /HDF wandpanelen zijn beschikbaar in een aantal verschillende maten, kleuren en decors. De panelen worden milieuvriendelijk geproduceerd en geen van de materialen bevat pvc, chloor of ho

utbeschermingsmiddelen. De  HDF panelen worden regelmatig gekeurd en onderworpen aan alle vereiste kwaliteitscontroles. Met onze decorpanelen woont u gegarandeerd gezond. Kom in onze showroom uitzoeken welk paneel het beste bij u past.

MDF wandpanelen zijn minder geschikt voor gebruik in de badkamer. Bent u op zoek naar een wandpaneel voor de badkamer raden we aan om te werken met HDF wandpanelen en plafondpanelen, zo geeft u vocht geen enkele kans.

Voor de perfecte afwerking kan u uw wandpanelen afwerken met een bijpassende plint of lijst. Net als de wandpanelen hebben we dit afwerkingsmaterialen ook ruim op voorraad.

 

Bevestiging van de MDF / HDF panelen

De MDF / HDF panelen hebben meerdere eenvoudige montage mogelijkheden, bijvoorbeeld rechtstreeks op een houten regelwerk. Daarnaast kunnen ze ook worden geplaatst door middel van klemmen. Eventueel is een verlaagd ophangsysteem ook mogelijk. De handleidingen zijn beschikbaar dus de panelenplafonds zijn ook gemakkelijk zelf te monteren. Naast een deskundig advies is tevens een snelle levering door Radilux gegarandeerd.

 

Uw wand- en plafondpanelen laten plaatsen door Radilux

Creeër samen met ons de nieuwe uitstraling van uw ruimte. De specialisten van Radilux in Drachten staan voor u klaar om u van advies te voorzien en samen te kijken naar de best passende keuze voor uw ruimte of vertrek. Wij zijn actief in de regio: Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Wacht niet langer en neem contact met ons op om een afspraak te maken of meer informatie op te vragen! U kunt natuurlijk ook altijd een bezoek brengen aan onze showroom aan de Boeg 9 in Drachten!

 

Contact met de specialisten van Radilux

Beoordeling door klanten: 4 / 5 - 1 beoordelingen