0512-725910

 

Spanplafond kopen en laten plaatsen door Radilux

Bent u op zoek naar een kwalitatief spanplafond? Bij Radilux bent u aan het juiste adres voor spanplafond doeken van hoge kwaliteit. Wij werken alleen met spanplafonds van de beste merken. Zo kunnen wij onze klanten kwaliteit garanderen.

Wilt u ook graag dat uw nieuwe spanplafond professioneel en in één keer goed wordt geplaatst? Geen probleem! Wij van Radilux zijn al jaar en dag gespecialiseerd in het verkopen én plaatsen van spanplafonds in diverse ruimtes, van badkamers tot aan woonkamers en keukens. Koop je spanplafond nu bij Radilux en profiteer van scherpe prijzen en de beste service!
 

ONTDEK DE KRACHT VAN RADILUX SPANPLAFONDS

Snaarstrak, uiterst geraffineerd en bovengemiddeld duurzaam. Dat zijn de unieke eigenschappen van een Radilux spanplafond. De ultieme finishing touch van een onder architectuur ontworpen ruimte. De duurzame oplossing voor het plafond dat gevoelig is voor scheuren. Of de strakke sfeermaker die akoestische eigenschappen naar het hoogste niveau brengt.

Wat is een spanplafond?

Naast een prachtig aanzicht, biedt een spanplafond uitkomst voor verschillende situaties. Een spanplafond is namelijk ideaal voor wanneer je snel en met weinig moeite een nieuw plafond wilt. Heb je geen zin in langdurige breekwerken, is een volledig nieuw plafond te duur of wil je besparen op de energierekening? Dan zit je bij een spanplafond dus goed. Maar wat is het nu eigenlijk? Een spanplafond is een doek, van polyester of PVC, dat aan profielen (die niet zichtbaar zijn) tussen de muren wordt vastgezet. Het doek  wordt strak afgewerkt, waardoor er een nieuw strak plafond ontstaat. Het oude plafond wordt bedekt, waardoor breekwerk niet nodig is. Ideaal dus!

Soorten spanplafonds

Over het algemeen zijn er twee soorten spanplafonds, namelijk spanplafonds van polyester en spanplafonds van PVC. Beide hebben zo hun eigen eigenschappen. Qua sterkte is er weinig verschil tussen PVC of polyester. Wij vertellen je meer over beide soorten spanplafonds. 

Polyester spanplafond

Een polyester spanplafond staat ook bekend als een koud spanplafond. Het wordt namelijk op kamertemperatuur geplaatst. Het is een stabiel materiaal waardoor er veel gaten in het plafond mogelijk zijn voor bijvoorbeeld verlichting. 

PVC spanplafond

Een spanplafond van PVC wordt daarentegen warm spanplafond genoemd. PVC spanplafonds worden namelijk bij 40 graden of meer geplaatst. Waarom? Door de warmte wordt het doek soepeler en hierdoor is het makkelijk te bevestigen en op te spannen. Wanneer de temperatuur daalt, trekt het PVC doek strak en is het prachtig egaal. 

Bekijk onze voorbeelden van spanplafonds

 

Spanplafond voor elke ruimte 

Onze spanplafonds zijn toepasbaar in diverse ruimtes. Wilt u bijvoorbeeld een spanplafond laten plaatsen in uw woonkamer? Of uw badkamer of keuken? Geen probleem! De spanplafonds van Radilux zijn toepasbaar in diverse ruimtes. Wij zorgen ervoor dat uw spanplafond super strak geplaatst wordt. Neem dit in combinatie met het feit dat Radilux spanplafonds van hoge kwaliteit en duurzaam zijn en voilà, u heeft een spanplafond in huis waar u jaren van kunt genieten. 

-Spanplafond badkamer: Een spanplafond is ideaal voor de badkamer vanwege de vochtbestendige eigenschappen. Het voorkomt schimmelvorming en vermindert onderhoud. Bovendien kan het snel worden geïnstalleerd zonder dat er sloopwerk nodig is en geeft het de badkamer een moderne uitstraling. 

-Spanplafond woonkamer: Een spanplafond is perfect voor de woonkamer vanwege de strakke afwerking en de mogelijkheid om verlichting en akoestische oplossingen te integreren. Het kan scheuren en oneffenheden bedekken en heeft een lange levensduur. Bovendien kan het snel en zonder rommel worden geïnstalleerd. 

-Spanplafond keuken: Een spanplafond is voor de keuken er handig, vanwege de vochtbestendige eigenschappen en het vermogen om vlekken en schimmel te voorkomen. Het kan snel en zonder sloopwerk worden geïnstalleerd en biedt de mogelijkheid om verlichting en ventilatie te integreren voor een comfortabele keukenomgeving. 

Voordelen Spanplafond

Een spanplafond heeft vele voordelen. Niet voor niets zijn ze dan ook zo gewild en groeien ze elk jaar weer in populariteit. Wij hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

-    Spanplafonds zijn verkrijgbaar in veel materialen en kleuren
-    Spanplafonds zijn makkelijk te onderhouden
-    Spanplafonds zijn stofdicht
-    Spanplafonds zijn een betaalbare oplossing
-    Spanplafonds zijn energiebesparend
-    Spanplafonds zijn makkelijk en snel te vervangen

Nadelen spanplafond

Uiteraard hebben spanplafonds ook nadelen t.o.v. andere soorten plafonds. Wij hebben ook de nadelen voor je op een rijtje gezet. Wel zo eerlijk:

-    Scherpe materialen zijn gevaarlijk voor spanplafonds
-    Spanplafonds zijn kleurvast, maar rook je? Dan kan je plafond verkleuren
-    Spanplafonds zijn niet zo makkelijk overschilderbaar, denk dus goed na over de kleur
-    Plafondbevestigingen zijn niet altijd mogelijk omdat dit gewicht met zich meebrengt.

Spanplafond schoonmaken

Zaken als stof, roken, insecten of vet kunnen je spanplafond vies maken. Gelukkig is dit eenvoudig en snel schoon te krijgen. Wil je een spanplafond schoonmaken, dan kun je het beste lauw water met een beetje afwasmiddel gebruiken. Vervolgens kun je met een zachte doek het vuil zachtjes van het plafond wrijven en voilà, je spanplagfond ziet er weer als nieuw uit. 

Wat kost een spanplafond?

Elke fabrikant hanteert natuurlijk zijn eigen prijzen, maar wat kost een spanplafond nu precies? Dit is dus per spanplafond verschillen. Voor een groot gedeelte bepaalt het materiaal de prijs. Voor polyester betaal je bijvoorbeeld rond de 75 á 80 euro per vierkante meter, waar je voor een pvc plafond ongeveer 70 euro per vierkante meter betaalt. Verder prijsbepalende factoren zijn of je kiest voor isolatie of niet en eventuele extra opties (kleur, patroon, lichtdoorlatend etc.). 

Zelf spanplafond plaatsen of door specialisten?

Wanneer je geen ervaring hebt met het plaatsen van een spanplafond, dan raden wij het sterk af om dit zelf te doen. Het plaatsen is een precies werkje wat zorgvuldig en op de juiste manier moet gebeuren. Wanneer het fout gaat, ben je nog verder van huis. Door het zelf plaatsen verhoog je het risico op vervelende schade. Wil je dus een spanplafond laten plaatsen? Schakel altijd hulp in van een specialist. 

Toch zelf plaatsen? Vraag ons om gratis advies!

Heeft u er toch alle vertrouwen in om uw nieuwe spanplafonds zelf te plaatsen? Vraag ons gerust om advies. Wij hebben natuurlijk liever dat uw spanplafond doek goed gespannen wordt, anders is het zonde van het geld. Neem contact op per mail of telefoon en wij leggen u graag stap voor stap uit hoe u uw spanplafond zelf kan plaatsen. Let wel op dat dit geen makkelijke opgave is, de nodige ervaring is echt een vereiste om het goed te doen.

Spanplafond kopen en laten plaatsen door Radilux

Laat ons de akoestiek in uw ruimte verbeteren door een spanplafond aan te brengen. De plafond en akoestiekspecialisten van Radilux in Drachten staan voor u klaar om u van advies te voorzien en een fantastisch spanplafond te realiseren. Wij zijn actief in de regio: Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Spanplafond kopen en laten plaatsen? Wacht niet langer en neem contact met ons op!

 

Neem contact op

 

 

 

Neem contact op Plan showroombezoek

Telefoonnummer Radilux


orange

Contact


orange

 

Adres RadiluxTelefoonnummer RadiluxE-mail Radilux

De Boeg 9
9206 BB Drachten

0512-725910info@radilux.nl

Sitemap 

Radilux

Beoordeling door klanten: 4 / 5 - 1 beoordelingen
Radilux Design & Solutions
spanplafonds radilux