Akoestische panelen

Akoestische panelen kopen en laten plaatsen

In een goed ontworpen woon- of werkomgeving is goede akoestiek van essentieel belang. Niets is zo storend als een ruimte waarin geluiden heen en weer kaatsen, resulterend in een onaangename galm. Als u op zoek bent naar een effectieve oplossing voor dit probleem, dan bent u bij Radilux aan het juiste adres! Radilux is namelijk gespecialiseerd in akoestische panelen. In onze showroom presenteren wij verschillende realisaties met plafondeilanden in verschillende afmetingen. Daarnaast hebben we ook luxere systeemplafonds in grotere formaten zoals 1200 x1200 mm. Deze worden op een subtiele en vakkundige wijze uitgevoerd, waardoor slechts enkele veilingkantjes zichtbaar blijven. U zult verbaasd staan over de akoestische werking hiervan. Kom vrijblijvend naar onze showroom voor een advies op maat en ervaar het zelf.   

Akoestische panelen kopen bij Radilux

Bij Radilux kunt u rekenen op een uitgebreid assortiment van hoogwaardige akoestische panelen. Onze panelen zijn ontworpen om geluid te absorberen en daarmee de akoestiek in uw ruimte aanzienlijk te verbeteren. Of het nu gaat om een kantooromgeving waar rust en concentratie van belang zijn, of een woonkamer waar u optimaal wilt genieten van gesprekken of muziek zonder storende galm, bij Radilux vindt u de perfecte oplossing.  

WAT ZIJN AKOESTISCHE PANELEN? 

Akoestische panelen zijn panelen die ervoor zorgen dat geluid wordt geabsorbeerd. Hierdoor verbeteren zij de akoestiek in een bepaalde ruimte. Daarnaast zorgen ze voor een verminderde galm. Toepassingen van dit soort oplossingen zijn daarom bijvoorbeeld kantoren en woonkamers. Akoestische platen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen zoals PU schuim en polyester wol. Per toepassingsgebied zijn ze voorzien van een toplaag. Deze geven bepaalde eigenschappen aan de panelen zoals brandwerend of vochtdicht. 

Wat maakt deze panelen zo effectief? Ze zijn vervaardigd om geluidsgolven op te vangen en te absorberen, waardoor de weerkaatsing en galm tot een minimum worden beperkt. Dit resulteert in een gebalanceerde geluidsbeleving, waarbij hinderlijke ruis wordt verminderd en de akoestiek van de ruimte optimaal wordt benut. 

Akoestische panelen
Akoestische panelen
 

AKOESTISCHE PANELEN VOOR DE WOONKAMER 

Niet alleen grote kantoorruimtes kunnen worden voorzien van akoestische oplossingen. Akoestische panelen zijn ook erg geschikt voor woonkamers met bijvoorbeeld grote ramen. Grote ramen kunnen een uitdagende akoestische omgeving creëren, waarbij geluidsgolven weerkaatsen en een hinderlijke galm veroorzaken. Hier komen akoestische panelen in actie, met als doel het verbeteren van de akoestiek in de woonkamer. De panelen zijn er in verschillende designs zodat er altijd een geschikte optie voor uw woonruimte mogelijk is.

PLAATSING AKOESTISCHE PANELEN: PLAFOND OF WAND? 

Akoestische panelen kunnen op het plafond of op de wand worden geplaatst. Akoestische panelen voor het plafond zijn geschikt voor ruimtes met een beperkte hoogte. Deze plafondpanelen worden namelijk rechtstreeks tegen het bouwkundige plafond geplaatst. Wandpanelen vallen een stuk meer op waardoor het uiterlijk hiervan een grotere rol speelt dan bij akoestische plafondpanelen.  

Akoestische panelen voor wand en plafond kopen

Wanneer u op zoek bent naar akoestische panelen voor zowel wanden als plafonds, biedt Radilux een ruime keuze aan hoogwaardige oplossingen. Onze panelen voor de wand en het plafond zijn niet alleen functioneel, maar ook stijlvol en passen naadloos in elk interieur.  

Akoestische panelen laten plaatsen door Radilux

Laat uw akoestische panelen plaatsen door de specialisten van Radilux in Drachten. Daarnaast adviseren wij u graag over de algemene verbeter mogelijkheden op het gebied van akoestiek in uw ruimten. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies wat er moet gebeuren om de galmproblemen tegen te gaan. Leg uw probleem voor aan onze specialisten door contact met ons op te nemen. Wij zijn actief in de regio: Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Ook bent u van harte welkom in onze showroom in Drachten. 

 

Contact Opnemen

 

Beoordeling door klanten: 4 / 5 - 1 beoordelingen