Akoestiek meting  

Wil je goed inzicht krijgen in de akoestische situatie van jouw kamer of ruimte? Dan is een akoestiek meting precies wat je nodig hebt. Alhoewel er verschillende mogelijkheden zijn om zelf je akoestiek te meten, zijn deze lang niet zo nauwkeurig en betrouwbaar als een professionele akoestiek meting. Wij beschikken over professionele apparatuur waardoor wij tot op de haar nauwkeurig de akoestische situatie kunnen berekenen. Neem contact op en vraag een akoestiek meting aan.  

Wat is een akoestiek meting en waarom is het van belang? 

Met een akoestiek meting krijg je inzicht in de akoestische situatie in de desbetreffende ruimte. We hebben het vaak niet direct door, maar ongemerkt kan een slechte akoestiek zorgen voor bijvoorbeeld stress, concentratieproblemen en nog veel meer. Kortom, zaken die je liever wilt voorkomen. Met een akoestiek meting brengen wij in kaart waar de knelpunten liggen, waardoor wij efficiënt de akoestiek kunnen verbeteren in een ruimte.  

Wat is dan een goede akoestiek? 

Maar wat is dan een goede akoestiek? Dit hangt erg af van het doel. Voor een goede akoestiek gelden normen die zijn vastgelegd in de NEN/ ISO 3382-specificaties. 

Is een galmvrije ruimte het doel? Nee, zeker niet. Een galmvrije ruimte absorbeert al het geluid in een ruimte. Veel mensen ervaren dit als benauwend; je hoort namelijk alleen nog maar het geluid van je lichaam. Als alle geluiden, zowel lage als hoge frequenties, gelijkmatig geabsorbeerd worden, klinkt een ruimte erg kleuringsvrij en erg prettig.  

Als we praten willen we het liefst dat het geluid snel sterft. Daarom is een galmtijd van 0,6 seconden ideaal voor kleine ruimtes, zoals bijvoorbeeld kantoren. Voor elke situatie is wel een perfecte akoestiek.  

Jouw akoestiek laten meten? Plan een afspraak in 

Wil je de akoestiek laten meten in jouw woning of kantoor? Plan dan gratis een afspraak in en we komen langs bij je voor een akoestiek meting. Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden!